Studio S Entertainment

Omslag av American Burger (DVD)

Förstora omslag

Genre Komedi, Skräck
Längd 80 min (1 tim 20 min)
Land Sverige
Inspelningsår 2014
Regi Bonita Drake, Johan Bromander
Skådespelare Fredrik Hiller, Liam Macdonald, Ben Thornton, Benjamin Brook, Madeleine Borg, Aggy Ness Kukawka, Gabriel Freilich, Lena Bengtson, Hanna Nygren, Hjalmar Strid, Charlie Petersson
Textning Svenska
Artikelnr LB001
Release 2014-10-29
Omslag av American Burger (DVD)

American Burger (DVD)

Här kan du köpa filmen: Discshop, Ginza, CDON eller Kvarnvideo.

.
HOPING TO DO FOR BURGERS WHAT JAWS DID FOR SHARKS!
(Director’s statement)

En busslast amerikanska elever: hormonstinna sport-jocks, cheerleaders och nördar, är på klassresa i Europa med sin lärare som förtvivlat försöker förmedla Europeisk kultur. Djupt inne i skogen dyker plötsligt en mystisk hamburgerkiosk upp, med löfte om 100% AMERICAN BURGERS.

När eleverna tas på studiebesök till hamburgerfabriken upptäcker de till sin fasa att människorna här har en skrämmande uppfattning om amerikanska hamburgare. Kulturresan förvandlas till en desperat kamp för överlevnad i en miljö där amerikaner behandlas som boskap.

Vilka kommer att hamna i slakthuset? Lyckas klassens nördar få till det med någon av tjejerna innan det är för sent? Grupperingar formas. Överlevnadsstrategier läggs upp. Vänskap sätts på prov. Tonårs-kåthet testas. Mitt i allt detta är kanske viktigaste lärdomen att aldrig någonsin äta snabbmat igen. Men når den fram?
Och på något sätt lyckas nördarna uppleva THE. BEST. SUMMER. EVER.